Kjøkkenet

Mat og kosthold er en viktig del av hverdagen hos Dronningåsen. Vi er opptatt av at barna skal få servert variert og næringsrik kost, samtidig som man prøver å ivareta alle sine behov og ønsker. Det er viktig for oss å separere innholdet på tallerkenen, slik at barna får en opplevelse om hvordan ulike typer mat smaker. Ønsker de å blande sammen maten får de selvsagt lov til det.

Videre forsøker vi å ha fisk en gang i uken, samt at alle rettene inneholder grønnsaker. Det er hovedsakelig Monica som er kjøkkenansvarlig.

Har du spørsmål om maten i barnehagen? Ta gjerne kontakt med oss.

Meny

Under ser du menyen ukevis for hver måned.

Man

Kl. 11.00 – Brokkoli suppe med stekt bacon og hjemmebakt focaccia
brød
Kl. 14.30 – Frukt

Tirs

Kl.11.00—Dronningåsen barnehage Spesialitet: Pasta Penne(grovt)
med sous av grønt selleristilker, tomaten, fresk basilikum blader, gulrot
og revne parmesan på topen.
Passer til alle barn.
Oppsjonalt for vegan/vegetarian/lactose allergisk barna: serve uten
parmesan
Kl.14.30— Frukt.

Ons

Kl.11.00—Sei med rotgrønnsaker og dillsaus servert med potet
Kl.14.30— Frukt.

Tors

Kl.11.00- Middelhavssupe servert med fullkorn brød.

Fre

Kl. 11.00 – Hjemmelaget fiskegrateng med rotgrønnsaks
Kl. 14.30 – Frukt

Man

Kl.11.00— Frikadellen suppe med grønnsaks og grovt brød.
Kalkun eller kylling (eller mixed) kjøttdeig : passer til «halal» barn også.
Oppsjonalt for vegetarisk/vegan barna: suppe uten kjøtt
Kl.14.30—Frukt.

Tirs

Kl. 11.00 – Fullkorn Pasta med kremet spinat og ost på topen; tomat /
vårløk salat med oliven oil/lime / swart nykvernet pepper dressing
Kl. 14.30 – Frukt

Ons

Kl. 11.00 –Dill og citron bakt laks med fullkornsris servert med agurk,
ruccola og mangosalat
Kl. 14.30 – Frukt

Tors

Kl.11.00- Middelhavssupe servert med fullkorn brød.
Kl. 14.30 – Frukt

Fre

Kl. 11.00 – Fiskegryte servert med brød.
Kl. 14.30 – Frukt

Man

Kl.11.00 — Hjemmelaget tomatsuppe med basilikum, egg/
bokstavpasta og grovt brød til.
Kl.14.30 — Frukt

Tirs

Kl.11.00- Lys lapskaus med mager kjøttpølse servert med flatbrød.
(vegetar/vegan uten kjøtpølse; «halal» – med kylling kjøttdeig / eller
helst uten kjøtt i stedet for kjøttpølse))

Ons

Kl. 11.00 – Urtebakt torsk med sitronpepper og potet mus
Kl. 14.30 – Frukt

Tors

Kl.11.00—Linsesuppe med kylling, fargerike paprika og koriander
servert med godt brød.
Kl.14.30—Frukt.

Fre

Kl. 11.00 –Italjensk bønnegryte servert med krutonger.
(Originalt gryte er ikke vegetarisk, med det er velsmakende uten kjøtt
også)
Kl.14.30 – Frukt

Man

Kl.11 —Pizza.
Kl.14.30 — Frukt

Tirs

Kl. 11.00 – Grønnsakscurry gryte med søt potet
(vegetarisk )
Kl. 14.30 – Frukt

Ons

Kl. 11.00 – Hjemmelaget fiskegrateng med grønnsaks
Kl. 14.30 – Frukt

Tors

Kl. 11.00 – Gulrotsuppe med hjemmelaget krutonger og /eller
focaccia brød

Fre

Kl.11.00—Brokkoli og ertesuppe med torsk.
Kl.14.30—Frukt